30 Nisan 2015 Perşembe

Girit Gezi Rehberi-3 Hanya

Girit Gezi Rehberi -3

Hanya Gezi Rehberi

Hania (Hanya) Girit adasının en Büyük ikinci şehri ve geçmişte idare merkezi olan şehirdir.Şehir yaklaşık 9.yy da Araplar tarafından kurulmuş 13 yy da Venedikliler ve daha sonra Osmanlı idaresi ile gelişmiştir.Bugün şehir de Venedik ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu görülmektedir.Adanın ikinci ulaşım merkezi olan Hanya da Uluslararası bir havaalanı ve düzenli olarak feribot seferleri ile ulaşabilirsiniz.Hava limanından şehir için iki alternatif vardır.Birincisi otobüs (Havataş benzeri) diğeri ise Taksi kiralama.Taksi kiralamak 10-15 € civarı tutuyor.
Hanya Turist Haritası

13 Nisan 2015 Pazartesi

Girit Gezi Rehberi-2 Resmo

Girit Gezi Rehberi - 2

Yunan Adaları gezi rehberimizin ilk durağı olan Girit adasının ilk şehri olan Heraklionu(Kandiye) incelediğimiz ilk yazımızın ardından bu yazımızda adanın 3.Büyük şehri olan Resmo'yu (Rethymno) anlatacağız.

Girit adasının Kandiye ve Hanya şehirleri arasında bulunan Resmo şehri 1924 öncesi adada en fazla Türk nüfusu barındıran bölgedir.Bu nedenle Kandiye'ye göre daha çok Türk eseri bulabileceğimizi söyleyebiliriz.

Resmo Turist Haritası

12 Nisan 2015 Pazar

Girit Gezi Rehberi-1 Heraklion

Girit Gezi Rehberi-1

Türkiye de son yılların modası olan Yunan Adaları turları için bir rehber niteliğinde olacak yazı dizisinin bu ilk yazısında mükemmel sahilleri ve tarihi ile Girit'e yer vereceğim.

Girit : Avrupa'nın ortasın da karayipler deneyimi yaşamak isteyen herkes için girit,berrak lagünleri,zeytin bahçeleri ve muhteşem üzüm bağları ile sizi bekliyor.Girit size sadece deniz,kum güneş üçlüsünü vaat etmiyor ayrıca Antik Minoan uygarlığı kalıntıları,Türk camileri,Bizans eserleri ve Venedik kaleleri ile tarihi bir deneyimde sunuyor.Ada 10-13 yy. aralarında Bizans,13-17 yy. arası Venedik,17 yy-1892 yılları arasında Osmanlı idaresinde kalmıştır.Adanın yönetim merkezi Iraklio (Kandiye) dir.Adaya Akdeniz iklimi hakimdir,bu nedenle mayıs-eylül ayları arası ada gezisi planlanabilir.Ada da para birimi Euro dur.

Girit Haritası

9 Nisan 2015 Perşembe

New York Gezi Rehberi Konaklama ve Uçak Bileti

New York Gezi Rehberi-10

Konaklama ve Uçak Bileti : New York konaklama noktası çokluğu ile her yıl yaklaşık 50 milyon turist ağırlıyan bir şehirdir.Şehrin bir çok noktasında konaklama imkanı mevcuttur.Hem gezilecek yerler bakımın da hem de daha güvenli olan Manhattan adasında konaklama yapılması mantıklıdır.Fakat bütçeniz buradaki fiyatları kaldırmaz ise Jersey veya Brooklyn bölgelerini de konaklama seçenekleri arasına alabilirsiniz.

Manhattan bölgesinde ise en uygun fiyatlı konaklama için Soho ve Financial District bölgelerine bakılmalıdır.Eğer bütçe konusunda sıkıntınız yok ise Time Square bölgesini tercih edebilirsiniz.Tabi ki bazı otel arama siteleri ile uygun fiyatlı otel bulabilmeniz mümkün.Mutlaka bakmanız gereken bu siteler şunlardır.Bu siteler size hem iyi fiyatlar hem de otelde daha önce kalan kişilerin yorumlarını sunar.



1-Booking : Booking.com sitesi en çok kullanılan otel arama sitelerinden biridir.Kullanımı oldukça kolay olan booking ayrıca türkçedir.Bir çok otelin indirimli fiyatlar ile rezervasyon yapabilirsiniz ve yorumlardan otel hakkında objektif bir bilgi elde edebilirsiniz.

Booking.com Logo

8 Nisan 2015 Çarşamba

New York Gezi Rehberi-Alışveriş

New York Gezi Rehberi-9

Alışveriş

New york alışveriş yapmak için çok çeşitli imkanlar bulacağınız bir şehirdir.Aklınıza gelebilecek dünyanın en pahalı ve bilinen markaların mağazalarından,ikinci el eşyalar satılan mağazalara kadar çok geniş bir yelpazede alışveriş imkanları sunar.Bu şehre gelirken herkes alışveriş yapmayı ister ama dikkat edilmesi gereken şey bu hissin dizginlenebilir olması yoksa bütçenizi bir hayli aşmanız söz konusudur.Gelmeden önce mutlaka araştırma yapıp kısıtlı zaman da nerelere den alışveriş yapmayı ve nelere ihtiyaçınız olduğunu çıkarmanızdır.Artık eskisi kadar bazı ürünler için cazibesi kalmasa da yinede bir çok ürün Türkiye'den çok ucuz ve çeşitlidir.Birde mağazalarda fiyatlar vergisizdir,kasaya gidince üzerine vergi ekleneceği unutulmamalı.Umarım hazırladığım liste hoşunuza gider.

1-5th Ave : New york şehrinin bu en geniş ve en lüks alışveriş caddesi bizdeki Bağdat Caddesine benzer.Cadde üzerinde Apple Store,Armani,Bulgari,Gucci,Hollister,Versace v.s mağazaları bulunmaktadır.5th Ave'de bulunan mağazalar listesi ve internet siteleri için Buraya tıklayınız.

5 th  Ave

3 Nisan 2015 Cuma

New York Gezi Rehberi-Lower Manhattan Yemek

New York Gezi Rehberi-8

Lover Manhattan Yemek

1-2nd Ave Deli : New york'ta bulunan bu lokanta lezzetli pastırmalı sandwichleri ile ünlü,ayrıca salata çeşitleri de bulabileceğiniz 2nd Ave deli restaurant adres,fiyat ve menü bilgileri için Buraya tıklayınız.

2Nd Ave Deli