27 Mart 2015 Cuma

New York Gezi Rehberi- Midtown Yemek

New York Gezi Rehberi-7

Midtown Yemek

1-Vezzo Thin Crust Pizza : Midtown bölgesinin en iyi pizzacısına hoşgeldiniz.Nefis italyan pizzalarını bulabileceğiniz bu mekan cumartesi pazar brunch'ta yapabileceğiniz bir yerdir.Adres,Menu ve fiyatlar için Buraya tıklayınız.

Vezzo Thin Crust Pizza

25 Mart 2015 Çarşamba

New York Gezi Rehberi-Upper East Side Yemek

New York Gezi Rehberi-6

Upper East Side Yemek...

1-Candle Cafe : Eğer vejeteryan iseniz tam size göre bir mekan olan candle cafe,organik malzemeler ile yaptığı yemeklere bayılacaksınız.Adres,Menu ve fiyat bilgisi için Buraya tıklayınız.

Candle Cafe

23 Mart 2015 Pazartesi

New York Gezi Rehberi-Upper West Side Yemek

New York Gezi Rehberi-5

New york tüm dünya mutfağını bulabileceğiniz yemek kültürü çok yüksek bir şehirdir.Michelin yıldızlı restaurantan sokakta yenebilecek hot dog'a kadar çok çeşitli yemek alternatifleri sizi bekliyor.

Upper West Side:

RedFarm : Lüks bir çin lokantasıdır.in yemeklerine ilgi duyuyorsanız gidebileceğiniz bir yer.Menüsünde fesleğen soslu levrek,çıtır kuzu kaburga,karides dolması çıtır tavuk ve tabiki noodles bulabileceğiniz restoranta reservasyon yaptırarak gidebilirsiniz.Rezarvasyon,menü ve fiyatlar için Buraya tıklayın.
RedFarm

20 Mart 2015 Cuma

New York Gezi Rehberi-Parklar

New York Gezi Rehberi-4

New york'un dünyaca ünlü olduğu bir diğer konusu ise parklarıdır.Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan parklar yaz ve kış aktivite programları ile görülmeye değerdir.New york'un parklarında yazın film gösterimi,yoga yapabilir kışın ise kurulan buz pateni pistinde kayabilirisiniz...

Not:Parklar da sigara içmek ve alkol almak yasaktır.

1-Central Park

Çölün için de bir vaha düşünün Central Park ta Manhattan adası için bir vaha koca koca gökdelenlerin arasında 341 hektar yemyeşil bir alan yıllık yaklaşık 25 milyon ziyaretçi çeken bu vaha kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.
                1800 başlarında yapılan Central Park tam 341 hektar büyüklüktedir.

19 Mart 2015 Perşembe

New York Gezi Rehberi-Kiliseler

New York Gezi Rehberi-3

New York'ta gezeceğiniz bir çok yer vardır.Bunlardan bir taneside kliselerdir.Şehrin değişik bölgelerinde bulunan kliselerin en dikkat çekici özelikleri mimari yapılarıdır.

1-St.Patrick Cathedral (Aziz Patrik Katedrali)

Amerikanın en büyük kathedralidir.1879 yılında açılan klise neo-Gothic tarz mimarisi ile dikkat çekmektedir.

St Patrick Cathedral

18 Mart 2015 Çarşamba

New York Gezi Rehberi-Müzeler

New York Gezi Rehberi-2

New yorka geldiniz ve gezmeden dönmemeniz gereken yerler arasında müzeler ilk sırada yerini alır.Zevkinize göre gezebileceğiniz o kadar çok müze vardır ki yazımız da mutlaka görmeniz gerekenleri sıralıyacağız.

Başlamadan bir hatırlatma,daha önceki yazılarım da yazdığım gibi New York Citypass alarak Müzeleri ücretsiz ve sıra beklemeden gezebilirsiniz.Eğer Citypass almayı düşünmüyorsanız Buraya tıklıyarak müzelerin,hayvanat bahçelerinin ve diğer kültür aktivitelerinin ücretsiz veya düşük ücretli günlerini güncel olarak görebilirsiniz.

1-Museum Of Modern Art (Moma)

Dünyanın en önemli modern sanat müzelerinden biridir.Müze bünyesinde film gösterileri fotoğraf sergileri yapılmaktadır.Ayrıca Vincent Van Gogh ,Pablo Picasso,Salvador dali gibi isimlerin resimleri de kolesksiyonun da bulunmaktadır.

Moma
Etkinlikleri takip edebilmik için Buraya tıklayınız.


17 Mart 2015 Salı

New York Gezi Rehberi-Gezilecek Yerler

New York Gezi Rehberi-1

Bloğumun bu ilk yazısında New York City şehri ile alakalı detaylı bir gezi rehberi hazırlayacağım.New York eyaleti sınırları içinde bulunan New york City amerikanın en çok turist alan bölgelerinden biridir.Hem iş dünyası hem de turistler için vazgeçilmez bir şehirdir.Bu yazıyı okuyan herkesin ziyaret etmesi dileğiyle...

New york City  Manhattan,Queens,Brooklyn,Bronx ve State island bölgelerinden oluşmaktadır.En bilinen ve turistler tarafından en çok ziyaret edilen Manhattan ve Brooklyn bölgeleridir.

New  York City ve Manhattan detay haritası