18 Mart 2015 Çarşamba

New York Gezi Rehberi-Müzeler

New York Gezi Rehberi-2

New yorka geldiniz ve gezmeden dönmemeniz gereken yerler arasında müzeler ilk sırada yerini alır.Zevkinize göre gezebileceğiniz o kadar çok müze vardır ki yazımız da mutlaka görmeniz gerekenleri sıralıyacağız.

Başlamadan bir hatırlatma,daha önceki yazılarım da yazdığım gibi New York Citypass alarak Müzeleri ücretsiz ve sıra beklemeden gezebilirsiniz.Eğer Citypass almayı düşünmüyorsanız Buraya tıklıyarak müzelerin,hayvanat bahçelerinin ve diğer kültür aktivitelerinin ücretsiz veya düşük ücretli günlerini güncel olarak görebilirsiniz.

1-Museum Of Modern Art (Moma)

Dünyanın en önemli modern sanat müzelerinden biridir.Müze bünyesinde film gösterileri fotoğraf sergileri yapılmaktadır.Ayrıca Vincent Van Gogh ,Pablo Picasso,Salvador dali gibi isimlerin resimleri de kolesksiyonun da bulunmaktadır.

Moma
Etkinlikleri takip edebilmik için Buraya tıklayınız.


2-Guggenheim Museum

Frank Lloyd Wright 'ın tasarımı olan müze 1959 yılında açılmıştır.New york ta bulunan bu müzenin mimarisi alışılmış müze mimarisinden çok farklı ve görülmeye değerdir.Modern sanat müzesi olması sebebi ile ve farklı mimarisi ile mutlaka gezilmesi gereken yerler arasına almalısınız.CityPass kullanarak girebilirsiniz.

Guggenheim müzesi dış mimari

Guggenheim müzesi iç mimari
Müze iç mimarisin de fotoğrafta gördüğünüz gibi merdiven yoktur.Müzeye girdikten sonra hiç merdiven çıkmadan en üst kata ulaşabilirsiniz.Guggenheim müzesi MoMa gibi film gösterimi ve farklı koleksiyonların gösterimi yapılmaktadır.Güncel sergi programı için Buraya tıklayınız.

3-Metropolitan Museum Of Art (Met)

Metropolitan müzesi için sanat müzesi tabiri biraz az kalabilir.Dünyanın belkide en geniş koleksiyona sahip müzelerinden biridir.Koleksiyonunda çağdaş eserler,Eski mısır,Roma ve yunan,İslam eserleri,çin eserleri,afrika eserleri bulunan müzeyi minimum bir günlük bir zaman ayrılmalı.CityPass kullanarak girebilirsiniz.

Met
Metropolitan Museum Of Art
 1870 yılında açılan müze de yaklaşık 2 milyon eser bulunmaktadır.

4-American Museum of Natural History

Eğer new yorka çocuklarınızla geldiyseniz onları mutlu etmek için bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.600 e yakın özel fosil cinsine sahiplik eden müze de hiç kuşkusuz en dikkat çekici fosil Tyrannosaurus Rex'dir(T-Rex).Müzede görmeniz gereken yerler arasında Milsten Hall of Ocean Life ve Big Bang Theater başta gelmektedir.CityPass kullanarak girebilirsiniz.
American Museum Of Naturel History

T-Rex

Mavi Balina

Big Bang Theater da big bang teorisini görsel bir simulasyonunu seyredebilirsiniz.

5-National Spetember 11 Memorial & Museum

11 eylül anıtı ve müzesi yapılan saldırı sonucu ikiz kulelerin bulunduğu alana yapılan havuz şeklinde bir anıt ve Kazada ölenlere ait eşyalar,Kulelere çarpan uçak parçaları,ölenlerin fotoğrafları ve yıkılan ikiz kulelerin kalıntılarının sergilendiği müze kompleksidir.Müzede ayrıca 11 eylül saldırılarının sorumlusu olarak görülen Usame bin Ladinin öldürüldüğü evin bir tuğlası da sergileniyor.Müzeye giriş ücreti 24 dolar.Daha fazla bilgi almak için Buraya tıklayınız.

11 Eylül Anma Havuzu


Devamı için Buraya tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder