20 Mart 2015 Cuma

New York Gezi Rehberi-Parklar

New York Gezi Rehberi-4

New york'un dünyaca ünlü olduğu bir diğer konusu ise parklarıdır.Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan parklar yaz ve kış aktivite programları ile görülmeye değerdir.New york'un parklarında yazın film gösterimi,yoga yapabilir kışın ise kurulan buz pateni pistinde kayabilirisiniz...

Not:Parklar da sigara içmek ve alkol almak yasaktır.

1-Central Park

Çölün için de bir vaha düşünün Central Park ta Manhattan adası için bir vaha koca koca gökdelenlerin arasında 341 hektar yemyeşil bir alan yıllık yaklaşık 25 milyon ziyaretçi çeken bu vaha kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.
                1800 başlarında yapılan Central Park tam 341 hektar büyüklüktedir.
Central Parkta yapılacak bir çok aktivite var central park hayvanat bahçesini ziyaret edip 130 özel tür canlıyı görebilir veya güzel bir gondol sefası yapabilirsiniz.Eğer John Lennon hayranı iseniz central park içinde Strawberry Fields'a uğramanız ve imagine mozaiğine çiçek bırakmalısınız.Hava güzel ise filmlerde sürekli gördüğümüz Great Lawn da çimenlere uzanıp vakit geçirebilirsiniz.

Fayton'a binebilir veya bisiklet kiralıyarak parkı gezebilirsiniz.En güncel fiyatlara Buradan ulaşabilirsiniz.

2-The High Line Park

New yorkun sanayii bölgesine ulaşım için yapılan demiryolu hattının zamanla işlevini yitirmesi sonucu 1999 yılında yapılan bir proje ile parka dönüştürülmüştür.Üst geçit olarak yapılan demiryolu hattının park olarak kullanımına 2009 yılında başlanmış yaklaşık 152 milyon dolara mal olmuştur.

The High Line Park
High Line parkta bir çok aktivite yapılmaktadır.Etkinlik takvimi için Buraya tıklayınız

3-Bryant Park

Her yıl duzenlenen HBO film festivali,yoga dersleri ve kışın buz pistine çevrilen Bryant park güzel zaman geçirmek için bire birdir.Park için de yer alan New York halk kütüphanesi ise kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir.

Bryant Park
New York Halk Kütüphanesi
4-Brooklyn Brigde Park

85 dönüm üzerine kurulu park 6 iskele,empire fulton ferry,Picnic bölümü,Fulton ferry,Main street,Squıbb park kısımlarından oluşmaktadır.2010 yılında parkın Pier 1 ve 6 bölümleri halka açıldı.Parkın tüm bölümleri 2013 yılında tamamlandı.

Brooklyn Bridge Park
Empire Fluton Ferry alanında 1920 yıllardan belli faaliyet gösteren Jane's Caresoul'u çocuklarınız ile ziyaret etmeniz ve bu tarihi atlıkarıcada güzel vakit geçirebilirsiniz.Jane's caresoul çalışma saatleri ve fiyatlar ile ilgili Buraya tıklayabilirsiniz.Aynı zamanda Piknik alanıda bulunan bu bölümden manhattan adasının güzel fotoğraflarını çekebilrsiniz.

Pier1 alanında liman,köprü ve park hakkında bilgi alabileceğiniz turlar düzenlenmektedir.Sadece çocuklar için dizayn edilmiş oyun alanları bulunmaktadır.Ayrıca bu alanda bulunan ve new york liman manzaralı granit oturma alnında güzel fotoğraflar çekip manzaranın keyfini çıkarabilrisiniz.

Pier 1 Granit oturma alanı
Pier 1 alanında Brooklyn Bridge Garden Bar da sabahları hamur işi ve kahve akşamları da manzara eşliğinde şarap içilebilir.Lızzmonade Brooklyn de taze limonata ve hafif yemekler yenilebilir.

Pier 2 alanı ise bir çok spor alanının bulunduğu yerdir.Burda Basketboll,Handball,Patenle kayılacak bir alan,Bocce denilen bowlingin kumda oynananı denilebilecek bir oyun ve fitness yapabileceğiniz bir alan bulunmaktadır.Ayrıca perşembe ve cumartesi günleri ücretsiz kanoya binebilirsiniz.

Pier 1 ile ğier 6 arasında Greenway ismi verilen ve bisiklete binilecek bir güzergah bulunmaktadır.Pier 4 alanında ise Beach bulunmaktadır.Pier 5 alanında 3 adet futbol sahası,Piknik alanı,Balık tutmak için bir alanbulunmaktadır.Pier 5 alanında dondurma yemek için Ample Hills Creamery'e uğramalısınız.Pier 6 alanında köpeklerinizle güzel vakit geçirebilir,voleybol oynayabilir,Çocuklarınız için oyun alanlarını ziyaret edebilir,Fornino'nun terasında oturup staten ıslandı ve Manhattanı seyrederek pizza yiyebilirsiniz,


Devamı için Buraya tıklayınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder