17 Mart 2015 Salı

New York Gezi Rehberi-Gezilecek Yerler

New York Gezi Rehberi-1

Bloğumun bu ilk yazısında New York City şehri ile alakalı detaylı bir gezi rehberi hazırlayacağım.New York eyaleti sınırları içinde bulunan New york City amerikanın en çok turist alan bölgelerinden biridir.Hem iş dünyası hem de turistler için vazgeçilmez bir şehirdir.Bu yazıyı okuyan herkesin ziyaret etmesi dileğiyle...

New york City  Manhattan,Queens,Brooklyn,Bronx ve State island bölgelerinden oluşmaktadır.En bilinen ve turistler tarafından en çok ziyaret edilen Manhattan ve Brooklyn bölgeleridir.

New  York City ve Manhattan detay haritası


Hava limanından şehire nerde kalacağınıza bağlı olarak dört çeşit ulaşım vardır.
Metro ile ulaşımı seçerseniz havalimanından air traine binerek (5$) merkezi metroya ulaşabilirsiniz. Metro haritasına Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.Metro ile ulaşım 2,5 $ dır.Burada önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum New York metro hattı çok geniş ve şehri baştan aşağı sarmaktadır.Bu
yüzden şehir için de metro kullanmanız olasıdır.Haftalık metro kartı almanızı tavsiye ederiz.

Bütçenize göre taksi(50-60 $),shuttle (kaç kişi ile paylaşımınıza göre 20-25 $) ve ekspress otobüs   (16 $)kullanmanız da mümkündür.Shuttle için önceden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

New york city ile ilgili bir konu daha var City Pass bu kartı aldığınızda aşağıdaki yerlere ücretsiz ve sıra beklemeden girmenize yardımcı oluyor.City Pass'ı Buradan inceliyebilisiniz...

a-Empire State Building

b-American Museum of Natural History

c-The Metropolitan Museum of Art

d-Top of Rock veya Guggenheim museum

e-Statue Liberty & Ellies İsland veya Circle Line Sightseeing Cruises

f-9/11 Memorial &Museum veya Intrepid Sea,Air&Space Museum


Şimdi gelelim nereler gezilir ne yenir ne içilir nerde alışveriş yapılır.

İlk önce gezilecek yerlerden başlayacağım...

1-Central Park

Çölün için de bir vaha düşünün Central Park ta Manhattan adası için bir vaha koca koca gökdelenlerin arasında 341 hektar yemyeşil bir alan yıllık yaklaşık 25 milyon ziyaretçi çeken bu vaha kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.
1800 başlarında yapılan Central Park tam 341 hektar büyüklüktedir.
Central Parkta yapılacak bir çok aktivite var central park hayvanat bahçesini ziyaret edip 130 özel tür canlıyı görebilir veya güzel bir gondol sefası yapabilirsiniz.Eğer John Lennon hayranı iseniz central park içinde Strawberry Fields'a uğramanız ve imagine mozaiğine çiçek bırakmalısınız.Hava güzel ise filmlerde sürekli gördüğümüz Great Lawn da çimenlere uzanıp vakit geçirebilirsiniz.

Fayton'a binebilir veya bisiklet kiralıyarak parkı gezebilirsiniz.En güncel fiyatlara Buradan ulaşabilirsiniz.

2-Grand Central Terminal

Gözünüzü kapatın ve Grand Central Terminal kapısından içeri girin gözlerinizi açın ve bir hollywood setinin içinde olduğunuzu hissedin.Çocukluk da izlediğimiz amerikan filmlerinin olmazsa olmaz mekanlarından biri...Her gün yaklaşık 750 bin insanın kullandığı dünyanın en kalabalık tren istasyonlarından biri.
Grand Central Terminal 1913 yılında Beaux-Arts mimarisi ile yapılmıştır.
Grand Central Terminal ayrıca alışveriş yapabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz alanlara sahip.Apple store,Kenneth Cole gibi 68 adet mağazaya sahiptir.

Grand Central Terminale geldiniz ve acıktınız ise tarihi yapısı ile güzel bir mekan olan oyster bar restaurantta oturup birşeyler yiyebilirsiniz.Menü ve fiyatlar için Buraya tıklayabilirsiniz.

Oyster Bar

3-Empire State Building

King kong filmini mutlaka seyretmişinizdir.İşte king kong'un tırmandığı bina Empire State binasıdır.1932 yılında yapılmış bu bina 443 metre uzunluğundadır.1932yılından bu zamana tam 172 milyon kişi tarafından ziyaret edilmiştir.86. veya 102. katına çıkabilir ve şanslı iseniz açık bir havada 64 km mesafeye kadar görüş sağlayabilirsiniz.Tavsiye olarak akşama doğru binaya çıkmanızı hem gündüz hem gece fotoğrafı çekmenizdir.CityPass kullanarak girebilirsiniz.
Empire State Building
4-Brooklyn Bridge

1883 yılında yapımı biten köprü gotik mimari yapısı ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.Yürüyerek köprüden geçebilir ve brooklyn den manhattan'ın en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Brooklyn Bridge


5-Time's Square

Brodway ile 7 th avenue'nin kesiştiği meydandır.Eski adı "longacre Square" olan new york times gazetesinin meydana taşınması ile ismi times square olarak anılmaya başlamıştır.Amerikan gerçeğinin ta kendisi,heryer de devasa reklam panolarının size alışveriş yapmanızı teşvik etmekte ve akşamları gerçekten çok hoş görünen bir meydan yaratmaktadır.
Times Square
Times Square canlı izleyebilmek için Buraya Tıklayınız.

6- Özgürlük heykeli ve Ellis Adası 

Özgürlük anıtı 1886 yılında Fransa'nın Amerika'ya 100.yıl kuruluş hediyesidir.Bir ada üstünde bulunan özgürlük anıtı ziyarete açıktır.Ayrıca adada hediyelik eşya alabileceğiniz bir mağaza,kitapçı ve bir lokanta bulunmaktadır.Ellis adası ise 1892 ile 1954 yılları arasında Amerika'ya gelen göçmenlerin ilk giriş ve kontrollerinin yapıldığı adadır.Bu adada gezebileceğiniz bir müze bulunmaktadır.

Statue Liberty
Ellis Islands
 Özgürlük anıtı ve Ellis adasına ulaşım Battery parkta bulunan Whitehall feribot terminalinden sağlanmaktadır.Özgürlük anıtının içine girmek istemiyor ve güzel fotoğraf çekmek istiyorsanız buradan kalkan ücretsiz feribot seferlerine binebilirsiniz.Bu seferler özgürlük heykelinin bulunduğu adanın yanından geçmekte ve yaklaşık 50 dk sürmektedir.CityPass alarak gezilebilir.

Gelmişken Özgürlük anıtının içini de görelim derseniz yaklaşık 28 dolarlık Özgürlük anıtı ve Ellis adasını içine alan turlar satılmaktadır.Ücretsiz feribot seçeneği için Buraya , Tur hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya tıklayabilirsiniz.                  


İlk yazımı okuduğunuz için teşekkürler.Elimden geldiğince blog'umu geliştirip daha çok şehir için gezi rehberi yazmayı düşünmekteyim.Desteğinizi ve yorumlarınızı esirgemeyin.

Devamı için Buraya tıklayınız.

Not:Makalelerimiz sürekli güncel tutulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder